Crouch End Cricket Club, London

The club asked for our help in preparing an application for a Sport England grant to refurbish the clubrooms, driveway and outdoor areas. They wanted to improve facilities for members, but also to make the club more attractive as a venue, enabling it to be hired out and adding to the club's revenue.

We refurbished the two changing rooms, fitting new seating that doubled as kit lockers, plumbed-in new showers and re-tiled the shower room. We installed a new damp-proofing membrane under the concrete floor.

The main pavilion had new timber floors, and the old bar was stripped out: the new bar enclosure was built with red faux leather front, which has triple-stitched joins to imitate the style of a cricket ball. The old bar top was re-used, stripped back and had five new coats of varnish applied.

The pavilion's many windows were all refurbished and had double glazed panels fitted.

A new continuous perimeter pelmet was fitted with strip lighting above and new full-length curtains. The pavilion walls were skimmed to make them straight and decorated throughout.

Externally we designed and built a new stone patio and planters, spread and compacted a new driveway, and installed new driveway lighting.

The whole project was challenging because the budget was tight, so things had to go perfectly to achieve the target. All of the work had to be done before the Cricket season started – in mid-winter – which presented difficulties with frost, snow and rain and thus mud.

Although the costs over-ran by 10%, the club was able to pay that back out of increased revenues. During the first year, the club has attracted more members and more hires, with revenue up by about 40%.


Click on the thumbnail to enlarge.


















© Copyright 2018 London NZ Refurbishments LtdWeb Design By Toolkit Websites